Modafinil voor Gamers

Videogames en E-sports beginnen een steeds grotere markt in de wereld te worden. Het is niet gek dat deze virtuele game competities de conventionele sportwereld beginnen te kopiëren. Een van deze dingen is het gebruik van ‘doping’/’brein stimulanten’ tijdens het competitief spelen van video games. Gamen en modafinil is in opkomst…

Doping bij videospelletjes? Ja het bestaat. Er bestaan bepaalde middelen die ervoor zorgen dat je betere focus hebt en dus beter presteert bij gamen. Een van de bekendste verhalen rond dit onderwerp speelde zich af in 2015 waarbij er naar buiten kwam dat er onder de topspelers van het competitieve spel ‘counter strike’ massaal gebruik werd gemaakt van modafinil, ritalin en adderall. Dit werd bekend gemaakt in een interview met een van de topspelers van het spel.

Adderall, ritalin en modafinil zijn ‘performance enhancers’ die origineel zijn ontwikkeld als middelen voor ADHD en narcolepsie. (Wil je nog wat meer weten over wat modafinil nou precies is lees dan deze blog erover). Maar de effecten van deze prestatieverbeteraars hebben geleid tot een brede toepassing ervan. De voordelen zijn vooral aantrekkelijk voor studenten en nu dus ook voor de professionele game-scene.

Waarom gebruiken mensen modafinil bij het gamen?

Er staat veel geld op het spel. En met het vele geld in het spel, bestemd voor alleen de beste spelers in eSports, is het geen verrassing dat sommigen hun toevlucht nemen met deze middelen om een ​​voordeel te behalen.

Nadat het gebruik van deze dingen bij topspelers bekend was is er een onderzoek gestart naar modafinil en het effect ervan op je prestaties bij gamen. Uit dit onderzoek was duidelijk dat modafinil onder doping moest worden gecategoriseerd en verboden moest worden bij toernooien van E-sports. De reden voor het verbod was dat het onderzoek aangaf dat spelers onder invloed van modafinil beter presteren dan wanneer ze dat niet zijn. Modafinil gaf deze spelers dus zo’n boost in hun prestaties dat het nu verboden is.

Welke kwaliteiten heb je nodig om professioneel te gamen? Als je hierover nadenkt dan gaat het natuurlijk om focus, reactiesnelheid en het maken van de juiste beslissingen. Deze topspelers gebruiken modafinil omdat het helpt beter te presteren op deze drie gebieden.

Het helpt je zelfs zo goed dat het op de officiële dopinglijst staat van de ‘World Anti-Doping Agency’ voor sport. Dit betekent dat de positieve effecten dus bewezen zijn door officieel onderzoek. Er is beslist is dat het gebruik van modafinil je “een oneerlijk voordeel geeft over anderen”.

Focus

Je kan je voorstellen dat wanneer er geld op het spel staat en honderdduizenden mensen naar je kijken je zenuwachtig wordt en je focus verliest. Zelfde reden dat jij ook zenuwachtig kan worden om iets en jij je focus verliest. Modafinil zorgt ervoor dat jij je focus weer terug krijgt of dat het zelfs nog beter wordt.

Reactievermogen

Bij het gamen gaat het natuurlijk vaak om je reactiesnelheid. Hoe sneller en beter je reactiesnelheid is hoe beter je bent in de meeste spelletjes. Zoals verteld geeft modafinil je dus een verbeterde focus. Het effect hiervan is natuurlijk ook dat je reactiesnelheid ook verbeterd omdat je minder snel afgeleid bent door andere dingen.

Betere beslissingen maken

En tot slot komt hierbij ook kijken dat je door de betere focus ook betere beslissingen maakt. Je denkt helder na en maakt dus verstandige beslissingen. In de toernooien van E-sports betekent dit winnen of verliezen. En modafinil helpt hier dus mee.

De reden waarom ik dit aan jou vertel is om te laten zien dat modafinil op veel gebieden voordelen met zich meebrengt, van gaming tot werk. De topspelers in kwestie vertelden dat modafinil en adderall hun meer focus geeft, hun reactietijd wordt sneller en ze maken beter beslissingen in het spel. Maar je hoeft natuurlijk niet een topspeler te zijn om dit effect van modafinil te ervaren. En ook zijn de voordelen niet gelimiteerd tot gamen. De redenen om modafinil te gebruiken bij gamen zijn ook redenen om modafinil te gebruiken bij bijvoorbeeld het studeren of werken.

Tot zo ver deze kleine blog over modafinil in de gamewereld. Hopelijk ben je iets wijzer geworden of heb ik je nog meer kunnen overtuigen over waarom modafinil kopen het waard is. Heb je nog vragen neem dan gerust contact op. Ik zal alle vragen persoonlijk beantwoorden.