In dit artikel leer je:

  • Hoe je de ultieme focus kan bereiken tijdens het studeren
  • Op welke manier je jouw vermoeidheid te slim af kan zijn
  • Welk gevaar er is als je op lange termijn specifieke dingen keer op keer blijft doen…
  • De beste manier om je tentamen in te gaan
  • …en nog veel meer.

Modafinil en studeren

Hoe zit het nou precies met studeren samen met modafinil en het effect ervan op je studiesessies? Het is vrij bekend dat veel studenten koffie, energiedrankjes, ritalin of modafinil gebruiken. Helaas is precieze informatie over deze dingen vaak lastig te vinden. In deze blog ga ik je precies uitleggen wat je kan verwachten van modafinil en wat je ermee kan doen.

Concentratie

Wellicht heb je in andere blogs gelezen dat modafinil je een verbeterde focus geeft. Dit is één van de voornaamste redenen waarom veel studenten modafinil gebruiken als hulp bij het studeren. Het klopt. Modafinil geeft je net een extra steuntje in de rug om gefocust te blijven tijdens het studeren. Dus als je weet van jezelf dat je moeite hebt met concentreren dan kan modafinil je hierbij goed helpen.

Vermoeidheid

Stel, je hebt tentamens in de komende periode en je studeert veel. Je steekt dan natuurlijk al enorm veel energie in het studeren. Dan kan het zijn dat een van je problemen is dat je te moe word. Maar het is logisch dat niet studeren ook geen optie is als je tentamens hebt. Dus ben je nou vermoeid en wil je dat gevoel voor een tijdje kwijt raken dan kan modafinil je redder in nood zijn. Dankzij modafinil voel je je minder vermoeid en kan je weer langer doorgaan met je studiesessies. Modafinil werd origineel ontwikkelt als een medicijn bij narcolepsie/slaapziekte.Het zal je dus goed helpen om wakker te blijven.

Doorhalen

Ik raad het je niet aan, maar als je een nacht wilt doorhalen om te leren dan houdt modafinil je zeker wakker. Wanneer ik zelf nog een deadline moet halen of niet alle stof heb doorgenomen voor een tentamen dan doe ik het zelf ook. Dus als je bijvoorbeeld de volgende dag een tentamen hebt dan kun je met behulp van modafinil gemakkelijker een nachtje doorhalen. Zorg er wel voor dat je daarna even goed kan uitrusten en indien nodig weer even gaat slapen.

Disclaimer: doe dit niet op lange termijn. Op lange termijn kan dit erg slecht zijn voor je slaapritme, energie en gezondheid.

Extra uurtjes

Veel studenten beginnen vaak in de ochtend of in de middag en gaan door tot ergens in de avond. Maar waarschijnlijk voel je na een lange studie sessie ergens in de avond een dip. Deze dip kan je ervan weerhouden om weer te beginnen met studeren en gefocust te blijven. Modafinil kan je net de motivatie, focus en energieboost geven die ervoor kan zorgen dat jij wél die paar extra uurtjes kan blijven studeren.

Tentamens zelf

Het kan zo zijn dat je je niet altijd even goed kan concentreren tijdens het tentamen zelf of ergens in het tentamen een dipje kan voelen. Dit is natuurlijk erg vervelend als het gebeurd. Maar dit kan je dan juist makkelijk voorkomen met modafinil. Modafinil houdt je scherp tijdens het tentamen en voorkomt dit probleem. Zorg er wel voor dat je minimaal 1 uur van te voren modafinil hebt ingenomen zodat het effect meteen te merken is aan het begin van je tentamen en niet pas ergens in het midden. Zo haal je het meeste eruit.

Dat was het voor nu en hopelijk heb je er wat aan gehad. Heb je nou nog andere vragen, wees dan niet bang om contact op te nemen.