In dit artikel leer je:

  • Hoe je het meeste uit modafinil kan halen
  • Wat je wel of juist niet moet doen wanneer je modafinil hebt ingenomen
  • Iets wat je absoluut niet mag vergeten…
  • Wat modafinil voor je lichaam kan betekenen naast het mentale aspect
  • …en nog veel meer.

Modafinil Tips:

Maak een plan, een stap voor stap plan van wat jij gaat doen.

Modafinil maakt je geconcentreerd, wellicht zo geconcentreerd dat wanneer je ook maar één keer wordt afgeleid dat je er mee bezig blijft en dat gaat perfectioneren. Terwijl het misschien niet eens belangrijk is. Zorg ervoor dat je precies weet wat je gaat doen die dag.

Als je dat niet doet, geef dan niet ons de schuld dat je zo nodig je koelkast perfect moest ordenen. 

Neem modafinil vroeg in.

Gebruikers van modafinil melden vaak dat het effect merkbaar wordt 1 tot 2 uur na inname van modafinil. De duur van deze effecten kunnen wel tot 18 uur blijven werken. Oorspronkelijk was modafinil bedoeld als een narcolepsie medicijn. Dus het is geen wonder dat je er lang van wakker kan blijven.

Wanneer je het te laat inneemt kan het zijn dat jij je slaapritme zal verpesten omdat je niet in slaap meer kan vallen. Het beste advies hier is dus het vroeg in de ochtend, wanneer je net opstaat, te gebruiken om er het meest uit te halen.

Wat je anders ook kan doen is een halve pil innemen, op deze manier blijven de effecten van modafinil minder lang hangen en kun je eerder en makkelijker in slaap vallen.

Begin gewoon met werken, wacht niet tot je ”het voelt”.

Sommige mensen hebben echt een ”gevoel” nadat ze modafinil hebben ingenomen. Maar dit zal niet bij iedereen zo zijn. Dus wees niet bang dat je het effect niet zal ”voelen”. Bij bijna al onze klanten kunnen we nagaan dat er wel degelijk een positief effect bij komt kijken. Slechts in enkele gevallen krijgen we te horen dat mensen niet het resultaat krijgen die ze willen. (Daarbij komt nog vaak dat deze klanten slaaptekort hebben of modafinil gewoon misbruiken).

Blijf water drinken.

Door modafinil kan je soms zo geconcentreerd raken met datgene waar je mee bezig bent dat je vergeet water te drinken. Soms hoor je nog wel eens dat mensen hoofdpijn krijgen van het gebruik van modafinil. De echte reden is vooral dat mensen vergeten te drinken en daardoor hoofdpijn krijgen. Om deze gevolgen te voorkomen is het dus aangeraden dit in de gaten te houden.

Vermijd alcohol en koffie.

Niet iedereen reageert er hetzelfde op. Maar veel klanten van ons reageren enorm slecht wanneer ze alcohol en koffie drinken terwijl ze ook modafinil hebben ingenomen. Sommige klanten vinden dat het effect van alcohol versterkt wordt wanneer ze modafinil hebben ingenomen en andere zeggen juist dat het wordt verzwakt. Maar voor de zekerheid zeggen wij: ”drink geen alcohol wanneer je modafinil hebt ingenomen”. 

Het probleem met koffie is dat je met koffie al een verhoogde hartslag krijgt een een extra ”focus boost” . Wat er hierdoor kan gebeuren is dat het ”te veel” gaat worden.  Modafinil zal er ook voor zorgen dat je hartslag hoger zal zijn.

Veel klanten vinden het drinken van koffie én modafinil innemen erg vervelend vanwege het verhoogde hartslag. Kort samengevat: drink geen koffie voor de zekerheid. Als je het echt wilt testen, test het een paar keer en kijk wat fijn is voor jou. (Iedereen is nou eenmaal anders en reageert anders)

Modafinil gebruiken is meer dan genoeg, dat beetje cafeïne van je koffie ga je niet nodig hebben voor je concentratie in de ochtend.

En ben je nou echt verslaafd aan je kopje koffie: drink er minder van.

Drink (groene) thee.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen: sommige klanten hebben aangegeven een verhoogde hartslag te hebben die oncomfortabel is. Dit effect kan je verminderen met thee, de stofjes die in thee zitten kunnen je een soort rust gevoel geven. Persoonlijk drink ik altijd groene thee. Maar dat is een volledig vrije keuze voor jezelf.

Vergeet niet te eten.

Modafinil kan je wel eens laten vergeten te eten. Plan dit gewoon in je schema. Bijvoorbeeld om 6 uur even een halfuurtje inplannen om rustig te eten. Modafinil kan je hongergevoel onderdrukken maar dit betekent niet dat je geen brandstof nodig hebt voor je lichaam. Al helemaal wanneer je de hele dag mentaal hard aan het werk bent.

Als sporten een heel belangrijk doel voor je is, is modafinil prima om te gebruiken máár…

Als je modafinil hebt ingenomen en je vindt sporten niet zo belangrijk verspil dan niet je ”moda tijd” aan iets fysieks. Het is veel beter om de tijd die je hebt te besteden aan iets mentaal intensief. Maar vind je sporten nou belangrijk en wil je super geconcentreerd sporten dan is het geen probleem. Persoonlijk zou ik eerder gewoon goeie muziek en misschien een pre-workout adviseren boven modafinil voor sporten. Hier zullen we later nog een blog voor schrijven

Als je wil afvallen, modafinil is je beste vriend.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen onderdrukt modafinil je hongergevoel. Wanneer je bijvoorbeeld een paar honderd calorieën minder moet eten per dag om af te vallen is het veel makkelijker om dit te doen wanneer je geen honger hebt. Let wel op dat je niet nadat modafinil is uitgewerkt is dat je opeens meer gaat eten.

Dit waren de 9 tips. Ik hoop dat je er wat aan gaat hebben. Als je nog andere vragen hebt, twijfel niet en stuur ons een berichtje.