Modafinil gebruiken…waarom eigenlijk?

In dit artikel over modafinil leer je:

  • Waarom ”biohackers” en succesvolle mensen modafinil gebruiken
  • Hoeveel studenten en scholieren modafinil gebruiken
  • Hoe modafinil je een beter mens maakt
  • Op welke manier modafinil je productiever dan wie dan ook gaat maken
  • …en nog veel meer.

Steeds meer mensen zoeken naar een manier om een competitief voordeel te krijgen en hun fysieke en mentale prestaties te verbeteren. En in de laatste jaren is een van de manieren waarmee “biohackers”, “high-achievers” en ook sporters dit voordeel creëren, het gebruik van modafinil.

mensen die modafinil gebruiken, modafinil bestellen, modafinil kopen, modafinilbestellen.nl
“biohackers” en “high-achievers”

Vanwege het vermogen om gebruikers tijdens een lange werkdag alert, gefocust en “in een flow” te houden, is Modafinil een razend populaire Smart Drug geworden die steeds populairder wordt in een groot aantal verschillende soorten groepen mensen. Studenten, andere academici, ondernemers, gamers en atleten gebruiken steeds vaker smartdrugs om gefocust te blijven en hun doelen te bereiken.

Enquêtes van het NRC geven bijvoorbeeld aan dat 5 procent van de universitair studenten, tot wel 20 procent van de middelbare scholieren in Nederland het wel eens hebben geprobeerd. “Ik gebruik modafinil om beter te kunnen leren voor examens” is het meest gegeven antwoord op de vraag waarom ze het gebruiken.

Maar er zijn veel onduidelijkheden over modafinil. In deze blog zal ik gaan uitleggen waarom jij ook modafinil zou moeten gaan gebruiken.

Hoe modafinil je beter in presteren maakt:

Als je bijvoorbeeld examenstress hebt, of moeite hebt met gefocust blijven op een ding is modafinil een oplossing vanwege het effect dat het geeft op je lichaam. Sinds modafinil bestaat is er veel onderzoek naar gedaan om te kijken welke effecten het op je lichaam kan hebben.

“Ik gebruik modafinil om beter te kunnen leren voor examens”

Review van een student: Review over Modafinil

Daarbij komen ook nog andere voordelen die vaak door gebruikers van modafinil zijn vastgesteld:

Verhoogde productiviteit

Het meest voorkomende voordeel dat gebruikers hebben aangetroffen is een toename van de productiviteit. Sommigen beweren dat het hen geweldige focus geeft, anderen dat het hun energieniveau in evenwicht brengt, maar bijna iedereen die Modafinil gebruikt zegt een soort van toename in hun motivatie en productiviteit te hebben.

Een hoger mentaal uithoudingsvermogen

Een van de moeilijkste dingen is om urenlang op volle kracht te werken en gefocust te blijven. Modafinil lijkt een snelle oplossing te bieden. Veel gebruikers die modafinil hebben geprobeerd, beweren dat ze veel langer dan normaal hebben kunnen werken en hetzelfde niveau van productiviteit behouden.

Er bestaan veel verschillende soorten Smartdrugs naast modafinil zoals adderall en ritalin. Maar als je deze andere smartdrugs vergelijkt met modafinil is het duidelijk een betere keus vanwege een aantal redenen:

Modafinil is niet verslavend

Het is wetenschappelijk bewezen dat, in tegenstelling tot andere smartdrugs, modafinil niet een verslavend effect heeft [1]. In tegenstelling tot Adderall en Ritalin, geeft Modafinil niet een euforisch gevoel. Dus heeft het volgens onderzoekers geen potentie voor misbruik en verslaving.

Het heeft weinig tot geen bijwerkingen

Modafinil is erg veilig. Van de vele gebruikers zijn er maar weinig die bijwerkingen ervaren. Ons team gebruikt al voor lange tijd modafinil en we hebben geen bijwerkingen ervaren.

Mensen geven bij andere smartdrugs zoals ritalin vaak aan dat het hun hartkloppingen geeft maar modafinil geeft dit soort effecten niet omdat het niet werkt als een stimulant. Ritalin en adderall verhogen stimulerende stoffen zoals dopamine, wat hartkloppingen en andere gevolgen kan hebben. Modafinil niet.